Turkish Cuisine

Divan Restaurant

Divan Restaurant Bucuresti
Divan Restaurant Bucuresti

Divan Restaurant
Divan Restaurant

Divan Restaurant
Divan Restaurant

Divan Restaurant Bucuresti
Divan Restaurant Bucuresti

1/11
 
Calea Floreasca 111-113, sector 1 , Bucharest

Divan Restaurant

Brandul Divan s-a nascut in Romania in urma cu 10 ani, din dorinta de a aduce aici savoarea bucatelor traditionale turcesti impreuna cu decoruri venite de la puntea dintre Europa si Asia.

Restaurantul de renume revine in Nordul Bucurestiului acolo unde ii este si locul, de data aceasta cu o locatie noua situate pe Barbu Vacarescu 241 A. Bucatarii sunt veniti tocmai de dincolo de Bosfor si aduc pe masa restaurantului Divan preparate de pe tot tinutul Turciei, fiecare cu specificul lor, de la Adana pana la Urfa si de la Izmir pana Efes.

Cu siguranta, atat pentru cei care au vizitat deja Turcia cat si pentru cei care au auzit doar din povesti, atmosfera si bucatele traditionale te duc cu gandul la aceasta tara cu istorie impresionanta. De la renumitele retete de Kebap, pana la supa de linte sau cafeaua turceasca, totul te transpune in ambianta deosebita a fostului imperiu Otoman.

Gastronomia turcească are rădăcini vechi, otomane și accente orientale care te vor cuceri. Pentru că Divan este locul unde oamenii se adună să se cunoască, să povestească, să împartă experiențele lor și din farfuria lor, cu mâncare diferită de a ta. Este un loc magic in inima Bucureștiului, în care sălășluiește deopotrivă spiritul actual, zgomotos și agitat al Turciei moderne și suflul tradițional, plin de povești și înțelepciune al turcilor de odinioară. Pentru că Divan este rezultatul progresului care respectă și păstrează  cu sfințenie rădăcinile.

Aceasta locatie beneficiaza si ea de o terasa destul de incapatoare care dubleaza capacitatea restaurantului si il apropie de 120 de locuri. Meniul este acelasi cu care clientii s-au obisnuit si de care sunt fascinati inca de la deschiderea locatiei din Calea Floreasca. Aceasta din urma sa va redeschide si ea spre finalul anului 2017, cu un décor nou si accente modern care insa nu ocolesc elementele traditionale turcesti.

Proprietarii lantului de restaurant, care mai include si Meze Taverna din Centrul Vechi, dar si locatiile Divan Express din Romana, Victoriei si Pompei, spun ca deschiderea acestei noi locatii a venit si la cererea clientilor vechi care regretau inchiderea temporara a locatiei din Calea Floreasca din cauza renovarii si transformarii cladirii.

DETAILS
 

Venue name:  Divan Restaurant

Contact: 

Address: Calea Floreasca 111-113, sector 1 Bucuresti