Recent Posts
Featured Posts

Taverna Marelui Paharnic

Infiintata in urma cu 20 de ani, in 2010 Casa Comana a devenit un resort turistic, o atractie pentru turistii romani si straini, ce se intinde pe 18 Ha, cu un parc de aventura si lacuri in imediata apropiere a Deltei Neajlovului si a Manastirii Voievodale Comana.

In amintirea paharnicilor la Comana a fost refacuta pivnita marilor paharnici unde altadata se strangeau plocoanele si se incasa zeciuiala din productia de vin a locuitorilor. „Din conacul sau, Marele Paharnic, domnitorul Radu Serban (Mare Paharnic in timpul domniei lui Mihai Viteazul si ctitor al Manastirii Comana) administra odinioara podgoriile din tinuturile Valahiei, depozitand in pivnita sa, vinurile alese din Tara Romaneasca servite pentru degustare Domnului si oaspetilor nobili ai acestuia la festine.”

In amintirea originii grecesti din Peloponez de la mesele marilor paharnici, din timpurile cantacuzinilor, erau nelipsite mancarurile grecesti. Astfel Resortul Casa Comana a deschis in Bucuresti, pe vechiul drum ce lega Comana de Curtea Domneasca din Mogosoaia, Taverna Marelui Paharnic. Taverna Marelui Paharnic va invita sa degustati din mancarurile grecului si sa inchinati un pahar din vinurile alese ale Valahiei acompaniat de muzica traditionala greceasca. Kali orexi! Sufletul bucatariei Tavernei Marelui Paharnic este dat de Cheful nostru care gateste cu maiestrie pestele si fructele de mare (calamar, creveti, scoici, caracatita, dorada, aterina, sardele, lavraki si altele) proaspete, aduse din Grecia de la piata de peste din Thesaloniki.

"Mai dintai cu inima si mintea, mai de-apoi cu bratele noastre, amlasat aceasta casa sa va fie odihna si pace voua, calatorilor deaproape si de departe, astazi si in veacurile ce vor urma."Gelu Palamaru, presedinte Casa Comana

Taverna Marelui Paharnic

Piata Domenii, sector 1 , Bucuresti

00402166540551 / 0743901377

www.tavernamareluipaharnic.ro

facebook.com/TavernaMareluiPaharnic

taverna marelui paharnic

Follow Us